Cykel, tillbehör & service

Hos oss hittar du det mesta i cykelväg. Allt från barncyklar med stödhjul till mountainbike och landsvägscyklar. Dessutom har vi mängder av cykeltillbehör såsom cykelhjälmar, cykelhandskar, cykelkläder och annan kringutrustning. Vi erbjuder självklart även reparation av din cykel. Välkommen in i vår butik så får du experthjälp av vår kunniga personal!

Kontakta oss Hitta hit Läs mer om Bikefitting

Vår erfarenhet räcker långt

Självklart cyklar vi själva fram och tillbaka till jobbet här på Cykel & Längd, men vi har flera laster när det gäller cyklar. Vi motionscyklar och tävlar en del, såväl i skogen som på landsvägen. Vintertid hittar du några av oss på Velodromen. Genom åren har vi tagit oss igenom tävlingar och motionslopp och lärt oss en massa på egna misstag som vi vill att du skall slippa ifrån när du ska ut och cykla. Vi har tillsammans en mycket bred kunskap som gör det lättare för oss att se dina behov, både när det gäller att välja cykel samt utrustning där till.

Ska du köpa mountainbike, barncykel, elcykel, racercykel eller en helt vanligt brukscykel? Kom till oss här i Falun, så hjälper vi dig att hitta en modell som passar dina behov. För alla våra cykelkunder ingår ett års fri service.

Om oss

Våra cyklar

Cykel & längdspecialisten – Köp cyklar, längdskidor, friluftsutrustning i butik & online

Mountainbike

Att cykling i skogen kräver bra material och pålitliga grejer är ingen nyhet. Så det var självklart för oss att välja Trek, Scott, Santa Cruz och Focus till vårt MTB program.

Cykel & längdspecialisten – Köp cyklar, längdskidor, friluftsutrustning i butik & online

Racer

Att cykla racer en solig sommardag är nog bland det skönaste man kan göra. Även här har vi valt att jobba med marknadsledande cykelmärken som Trek, Scott, Pinarello och Cervélo. Alla ledande märken inom landsvägscykling.

Cykel & längdspecialisten – Köp cyklar, längdskidor, friluftsutrustning i butik & online

El-cyklar

Vi jobbar med pålitliga cyklar från Trek, Scott, Focus, Kalkhoff, Batavus. Hos oss hittar du allt från standardcyklar till mer extrema fulldämpade el-montainbike.

Standardcyklar

Att cykla kan även vara en motionstur sida vid sida med bästa kompisen småpratandes på väg till favoritfiket. Naturligtvis har vi traditionella standardcyklar.

Cykel & längdspecialisten – Köp cyklar, längdskidor, friluftsutrustning i butik & online

Barncyklar

Vi brinner för att även den första, andra och tredje cykeln ska vara säker, snygg och lätt att hantera. Den ska tåla leken i skogen och turen till skolan. Kanske ska den också ha en korg eller en pakethållare för nallen eller skolväskan? Kort sagt: den ska vara en kompis att lita på i ur och skur.

Cykel & längdspecialisten – Köp cyklar, längdskidor, friluftsutrustning i butik & online

BIKEFITTING

Vi gör Bikefit på den marknadsledande utrustningen från Shimano, världens största tillverkare av cykelkomponenter. Hur du trampar, sitter och håller i styret analyseras av ett unikt dataprogram som kartlägger dina biomekaniska förutsättningar. I grunden finns analyser av över en miljon cyklister före dig.

Vi kör sessioner från en kvart till en halv dag, beroende på vad du önskar. Från Quick Fit till Complete Fit och allt däremellan. Ska du inte köpa en ny cykel: ta med din gamla så kan resultatet omedelbart överföras till den och dig.

Enkelt uttryckt sitter du på en ställbar rigg som tjänar som cykel. Riggen justeras enligt det du känner och det datan säger. Proceduren upprepas. Så hittar vi din optimala sittställning och sadel, rätt bredd på styret och korrekt inställning av pedalklossarna, plus allt annat som har betydelse för din effekt och komfort.

“Life is like riding a bicycle, To keep your balance, you must keep moving on.”

– Albert Einstein