Om oss

Redan 1987 öppnade Cykel- och Fjällspecialisten som efter ägarbyte blev Cykel och Längdspecialisten. Alltid med fokus på personlig service och kompetens. Och produkter av högsta kvalitet. Vi säljer bara det vi själva vill använda, eller varmt rekommenderar åt släkt och vänner.

Välkommen in i familjen du också!
Dallas, Oljan, Linn, Sara, Anders, David, Adam, Oliver, Carina och Marcus.

Med idrott och friluftsliv i blodet

“Oljan”

Vår världsmästare Thomas ”Oljan” Eriksson säljer skidor, vallar skidor, slipar skidor och åker skidor. Det sägs att han äter valla också. Nu har han börjat mixa skidåkningen med mountainbike, heldämpat. Annars är det utflykter med barn och barnbarn som gäller. På skidor – så klart.

Dallas

Ledig tid hittar du butikens legendar Anders Dallas Lindgren i velodromen eller på landsvägshojen. Skridskoturer på isen vintertid varvas med långa utflykter i skogen med hund och familj när snön försvinner. Om alla stjärnor linjerar och solen skiner kan det även bli en löptur. Han gillar förstås vattenpolo också.

Adam

Adam Norlin, Sveriges juniormästare i enduro 2019, cykelgrenen där flera avancerade utförskörningar klaras av under samma tävling, hittar du i vår verkstad. När Adam Norlin inte söker den bästa linjen utför gör han det uppför, med ett hjärta som även bultar för bergsklättring. Adam är en del av DSA, Dala Sports Academy. Och finns det tid åker han gärna till fjälls för vandringar, längdåkning, snowboard och slalomåkning. Eller så badar han nedanför bergbanan på Lugnet. För att det går.

David

David Risberg åker på bakhjulet där de flesta inte kan åka alls. Han är en av landets mest lovande MTB-cyklister och jobbar extra som mekaniker hos oss. David är en klippa i verkstaden som löser allt från punkteringar till mer avancerade uppdrag som gaffelservice och hjulbyggen. Han cyklar, äter, jobbar, vilar och gör sedan om allt igen. Med sladd och hopp.

Anders

Anders Haritz pratar med din cykel innan han tar fram rätt specialverktyg för att bota den. Efter att ha tävlat i mountainbike har Anders Haritz i många år arbetat som cykelmekaniker och butikssäljare. En ledig dag tillbringas på cykeln i skogen med familjen. Med en cykelflotta fri från gnissel och knak. Anders är även en uppskattad ledare på ungdomsträningarna hemma i Säter.

Oliver

Oliver Zwar är en av världens bästa downhill-cyklister, med 24:e plats i en World Cup-tävling som bästa placering 2020. Svenskättlingen är född och uppväxt i Australien men flyttade till Sverige och Falun för att bli en bättre cyklist. Du hittar hundälskaren ”Olly” i verkstaden där han är lika snabb och tekniskt driven som han är utför världens tuffaste branter. Han är även en del av DSA, Dala Sports Academy och blir stadigt bättre på både svenska och fika.

Sara

Sara Eriksson kan allt om vårt klädsortiment. Du kanske känner igen henne från andra butiker? Med gedigen erfarenhet guidar hon dig med säker hand genom tröjorna, underställen, jackorna, mössorna och allt det andra från bland annat Craft, Patagonia, Bergans, Vaude och Maloja. På fritiden dominerar friluftsliv. Naturligtvis med rätt kläder, inifrån och ut.

Linn

När Linn Gustafzzon inte är i butiken hittar du henne på en värstingcykel i skogen, på en världscuptävling i mountainbike eller på tur i fjällen. Med terränglöpning, paddling och träning på gymmet bygger hon ytterligare styrka med sikte på OS i Paris 2024.

Marcus

Marcus Ljungqvist, trefaldig svensk mästare i landsvägscykling, proffs i världens bästa stall, sportdirektör och personlig tränare har levt och pratat cykel sedan han fick sin första trehjuling. Testa gärna hans italienska om du, och han, vågar. Marcus har nu även fallit för MTB och terränglöpning. En ledig dag är han på isen, i skidspåret, eller i sadeln med familjen.

Carina

Carina Ljungqvist tar stilren inredning och civila kläder från klassiska Norrgården in i butiken. Hon har också cykeln i blodet men tar lika gärna en löptur eller kör ett yogapass. På fritiden gäller stugan i Sälen och aktiviteter med familjen. Helst utan mobiltelefoner.