Skidor, utrustning
& service

Vi älskar längdskidåkning. Med vår breda kunskap och expertis är målet att få dig att njuta av den bästa tänkbara utrustningen och få en fantastisk upplevelse i skidspåret.

Vi hjälper dig välja den skidutrustning du behöver för ditt ändamål, vi har även en komplett serviceverkstad för dina skidor.

Kontakta oss Hitta till oss Läs mer om service

Proffs på skidor och valla

Längdskidor är vår specialitet, men det finns även turskidor som passar den som hellre lever friluftsliv än tävlar i skidåkning. I sortimentet finns stavar från Swix, Madshus och One Way. Bland skor och skidpjäxor finns sortimenten Madshus, Salomon, Rossignol och Alpina. Vi säljer även valla, sockor, kläder och annat som hör till längdskidåkning. Ytterst ansvarig på längdsidan är Thomas ”Oljan” Eriksson, som tog hem segern på 30 km i Holmenkollen 1982.

Vi erbjuder vallaservice

Behöver du hjälp med skidvalla? Vi säljer skidvalla, och erbjuder även hjälp i form av vallaservice i våra verkstäder, där vi även har en hotbox.

Handplockade skidor från fabrik

Det hör inte till ovanligheterna att skideliten gör besök här i butiken. Vi har bra kontakt med toppåkarna, och ser till så att de har den rätta utrustningen inför tävlingar såväl som träning. Vi har kontakt med skidfabrikerna, och hjälper till med leverans av handplockade skidor direkt från fabrik. För detta har vi blivit kända inom längdvärlden. Vi är självklart tacksamma och ödmjuka inför den fina kontakt vi har med åkarna och branschen. 

Skidor för barn och nybörjare

För barn och de av oss som inte är tävlingsåkare finns det gott om fina skidor, stavar och annan utrustning. Även när det gäller barnsortimentet har vi valt att satsa på premiumprodukter. För dig som vill lära dig skidåkning har vi samarbete med Kalle Gräfnings, som anordnar skidkurser, teknikpass med mera.

KONTAKTA OSS

Skidor och stavar

Skidor

Det spelar ingen roll om du vill ha vallningsbara eller vallningsfria skintec skidor så hjälper vi dig så du får rätt spannkurva, längd och hårdhet på skidan. Vi erbjuder inte bara bra utrustning för klassisk skidåkning utan har även bra sortiment på skateåkning.

Stavar

Stavlängden styrs av din längd, styrka och teknik. Ska du delta i ett lopp finns det också regler att ta hänsyn till, både när det gäller klassiskt och skate. Sedan är frågan vilken typ av handtag och rem du föredrar. Och hur mycket du vill satsa. De lättaste och styvaste stavarna kostar en slant, men så är de också tillverkade av högkvalitativ karbon. Vill du bara glida runt och njuta av en lugn tur klarar du dig med en billigare stav. Berätta hur du vill åka så tar vi fram rätt stav åt dig.

Pjäxor

Våra pjäxor håller dig varm och torr och sitter mycket skönt på foten. Vi har allt från mjukare modeller som passar för en tur på fjället eller här hemma, till styva tävlingsmodeller förstärkta med all karbon du kan önska dig. Självfallet har vi också allt däremellan. För skate och klassiskt. Och du vet väl att det finns speciella sommarpjäxor för rullskidåkning?

”Skynda! Skynda! Det finns gott om tid!”

– Gunde Svan